Behind the scenes bij een social media fotosessie

Ik maakte de video hieronder toen ik een foto aan het maken was tijdens een LinkedIn Labroom in The Student Hotel in Amsterdam. Tijdens de LinkedIn Labroom workshops met Perry van Beek fotografeer ik naast nieuwe profielfoto's ook een nieuwe banner voor op het LinkedIn profiel van de deelnemers. 

Online Visuele Branding mini-fotoshoot

Doordat iedereen naar The Student Hotel komt om de workshop te volgen, is het altijd een beetje zoeken naar een plek die past bij het verhaal dat de deelnemer wil vertellen. Heel kort stel ik een aantal vragen om te ontdekken wie iemand is, wat iemand doet en welk verhaal hij wil vertellen. Daarna gaan we op zoek naar een mooie plek in het hotel waar we dat verhaal kunnen vertellen door middel van de foto.

Kijkje achter de schermen

In deze "achter de schermen"-video heb ik een camera op statief gezet. Deze heeft vervolgens mee gedraaid terwijl ik 1 foto produceer tijdens zo'n mini-sessie. Tijdens zo'n shoot wring ik mij in allerlei hoeken op zoek naar de perfecte hoek en compositie en maakt het mij niet uit waar ik ben. Ik werk dan met een enorme focus samen met mijn klant op zoek naar te gekke foto's. In dit geval is dat, zoals je ziet, midden in de lobby van een hotel.

Posted by
Maurice Jager Fotografie on Saturday, April 21, 2018

Mijn online visuele marketing fotografie sessies voor de personal branding van ondernemers zijn eigenlijk altijd op locatie. Normaal gesproken draait een sessie altijd om 1 persoon en hebben we van te voren plekken bedacht die passen bij diegene en zijn bedrijf. Op zo'n dag fotografeer ik dan foto's bij het hele verhaal van de ondernemer. 

Een unieke foto voor elke ondernemer

Tijdens een LinkedIn LabRoom workshop zijn er 15-20 deelnemers en fotografeer ik van iedereen een verhalende foto. Beide smaken zijn leuk, alhoewel een unieke foto voor 20 mensen op dezelfde locatie die het verhaal verteld van die persoon best een flinke uitdaging kan zijn. Ik wil niet dat de foto's op elkaar lijken, want de ondernemers lijken ook niet op elkaar. Geen enkele persoon die voor mijn camera staat verdiend het om ook maar enigszins 'fabriekswerk' te krijgen. Iedereen is uniek en daarmee ook het beeld dat ze van mij krijgen.

LinkedIn Labrooms-0295 2.jpg

Social Media fotografie sessie?

Ben jij benieuwd hoe ik kan helpen om jouw bedrijf of merk te laten uitblinken? Klik hier voor meer informatie over mijn social media fotografie sessies en voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ook meer indruk maken op social media?
Wekelijks tips en inspiratie in jouw mailbox:

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot social media fotografie - de complete gids