Ripple - Het nieuwe zakelijk netwerken?

ripple.jpg

Recentelijk hebben ex-medewerkers van Tinder de nieuwe zakelijke netwerk app Ripple gelanceerd. De app is erg geinspireerd op Tinder, er is een hoog swipe gehalte om jouw netwerk contacten uit te breiden. Foto's zijn ook prominent aanwezig. Een kans om met een goede profielfoto meteen een goede indruk te maken.

De app richt zich voornamelijk op mobiele gebruikers en wil een serieuze concurrent worden voor LinkedIn.

Zoals je in de foto hierboven zit, staat de foto enorm in de belangstelling. Volgens mij worden we met z'n allen sowieso steeds visueler ingesteld en verwacht ik dat dit het begin is van een trend in zakelijk netwerken.

Zakelijk Tinderen

De app lijkt zoals gezegd erg op Tinder, maar dan met zakelijke contacten. Net als bij de dating-app, toont Ripple je eerst foto’s van potentiële zakelijke contacten. Je kunt de foto’s swipen - naar links of rechts vegen - om ze te accepteren of te weigeren.

Volgens Ryan Ogle, directeur van Ripple en voormalig CTO van Tinder, werken bestaande professionele netwerken zoals LinkedIn niet goed genoeg. LinkedIn's platform zou verouderd zijn en zich te veel op headhunters en solliciteren richten, waardoor het netwerk steeds meer last heeft van ongewenste connectie verzoeken en spam. Daarnaast stamt LinkedIn uit de tijd van de desktop en is het niet ontwikkeld met een focus om mobiel gebruik, zegt Ogle tegen TechCrunch.

Ripple richt zich daarom uitsluitend op mobiele gebruik en wil zorgen dat de mobiele ervaring dan ook zo makkelijk en leuk is.  Hiermee hoopt Ogle het ontdekkingsproces van nieuwe connecties makkelijker te maken.

Een account aanmaken en nieuwe connecties swipen

Op Ripple is een account maken relatief eenvoudig. Al jouw informatie kun je ophalen van Twitter, LinkedIn of Google tijdens het aanmelden. Na het aanmelden kun je jouw interesses selecteren en kan het swipen beginnen! 

De foto is het meest prominent aanwezig in de App. Onder de foto staat er informatie over scholing, skills en gemeenschappelijke connecties. Op basis van vergelijkbare interesses en gedeelde contacten worden vervolgens nieuwe connecties voorgesteld.

1_Promo.jpg

Verder heeft de app een nieuwsfeed met nieuwsartikelen (joh), tweets of blog posts van jouw zakelijke connecties. Ook groepen en events horen tot de opties.

Gezichtsherkenning

Naast de bovengenoemde features kun je mensen in Ripple ook zoeken met een foto. Op basis van gezichtsherkenning kun je iemands gezicht scannen en het bijbehorende Ripple-profiel vinden. Echter is deze feature, wegens de Europese privacy-regels, voor Europese gebruikers nog niet beschikbaar.

4_FaceConnect.jpg

Conclusie

Ripple wil mobiel vriendelijk zijn en ongewenste connectieverzoeken tegengaan. Dat eerste geloof ik wel, het tweede niet zo zeer. Met Swypen is het juist supermakkelijk om snel door veel potentiele contacten heen te werken. Ik denk wel dat Ripple een opmaat is voor een tendens die we meer gaan zien in de toekomst en dat is dat een visuele indruk steeds belangrijker wordt. En dus ook jouw foto. ;-)

De Ripple app is vanaf nu beschikbaar op iOS.

Wil je jouw profielfoto Ripple proof maken? Maak dan een afspraak in mijn studio via deze link

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot jouw profielfoto: het meest complete tips overzicht