Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto

Nieuwe profielfoto maken?

Ben je toe aan een nieuwe profielfoto?

Via de onderstaande knop lees je alles over mijn aanpak en kun je meteen een afspraak plannen.

Waarom werken met Maurice Jager?

Maurice Jager is specialist als het gaat om profielfoto’s en personal branding fotografie. Maurice was de eerste in Nederland die zich in profielfoto’s specialiseerde en zijn aanpak voor personal branding foto’s is uniek.

Daarnaast is Maurice auteur van het boek ‘Personal branding voor fotografen‘, waarin hij als expert andere fotografen zijn methode uitlegt en spreker voor op grote events.

Personal branding for photographers Facebook group

Follow me on social

Make-up tips voor jouw LinkedIn profielfoto

Voorafgaand aan een LinkedIn profielfoto sessie krijg ik vaak de vraag over make-up en dan vooral over foundation. In dit blog geef ik je mijn Make-up tips voor jouw LinkedIn profielfoto.

Zo natuurlijk mogelijk

Ik fotografeer mensen zo natuurlijk mogelijk en make-up reageert op het licht, daarom gaat de kwaliteit van een profielfoto min of meer hand in hand met de kwaliteit van de make-up. Bij twijfel zeg ik eigenlijk altijd; doe het niet op, maar neem het mee. Dan kunnen we in de studio samen bepalen of het überhaupt nodig is. Maar hoe zit het nu echt?

Foundation en SPF

Sommige foundations zorgen dat je er een stuk bleker uitziet op de foto dan je in werkelijkheid bent. De reden daarvoor komt door de SPF die in de foundation zit. De natuurlijke ingrediënten titaniumdioxide en zinkoxide liggen op de huid en weerkaatsen het licht. Simpel gezegd ligt er een dunne laag op de huid die weerkaatst het licht dat gebruikt wordt om te fotograferen. Hoe hoger de SPF-waarde hoe meer ‘last’ je hiervan hebt.

Welke ingrediënten wil je het liefst vermijden?

Een synthetische SPF wordt door de huid opgenomen en werkt beter. Ik zou daarom adviseren om te kijken naar de ingrediënten in de foundation en te voorkomen dat je een foundation gebruikt waar titaniumdioxide en zinkoxide in zit. Een andere leidraad kan zijn om foundations met een hoge SPF-waarde van factor 30 of meer niet te gebruiken voorafgaand aan een fotosessie. Dat is waarschijnlijk de meest belangrijke van de make-up tips voor jouw LinkedIn profielfoto.

Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto

“Natural” glow voor jouw profielfoto?

Mocht je concealer gebruiken, let dan ook op dat er geen glansdeeltjes in zitten en poeders die je een ‘natuurlijke’ glow geven, zijn vaak te sterk als er licht in de fotostudio op valt. Een matte foundation werkt dan het best.

Less is more!

Ik raad mijn klanten in ieder geval altijd aan om het ‘less is more’ uitgangspunt te hanteren. Mijn licht is zo goed afgestemd op de persoon, dat oneffenheden in de huid sowieso al een stuk minder opvallen en de kleine dingetjes die toch nog in de foto zitten kan de retoucher er makkelijk uithalen. Het wegwerken van lichtvlekken door make-up is een stuk ingewikkelder.

Een laatste tip make-up tip voor jouw LinkedIn profielfoto

Mocht je jezelf toch zelfverzekerder door het gebruik van een product op je gezicht, dan zou ik aanraden om ’s ochtends een goede SPF zonnebrand crème, het liefst met een synthetisch filter, aan te brengen die in de huid doordringt en ongeveer een half uur te laten in trekken. Daarna kun je een matte foundation gebruiken zonder SPF, of met maximaal factor 15 voor het beste resultaat.

Enkele aanbevolen producten:

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Make-up Foundation

MAC Matchmaster foundation

Studio Sculpt SPF15 Foundation

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips over jouw profielfoto: het meest complete tips overzicht

 

 

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100