De Social Media fotograaf van Nederland Pers kit 1

MAURICE JAGER

www.mauricejager.com
+31262022992
+16465710100

OVER MAURICE

Maurice Jager is een van Europa’s top headshot en social media fotografen en werkt daarnaast vanuit een studio in New York. Met 10 jaar ervaring als fotograaf, haalt Maurice het beste uit mensen naar boven door zijn fotografie en helpt zijn klanten met high-end headshots en (zakelijke) social media fotografie door heel Europa.

Hij gelooft dat het de taak is van de fotograaf om een fantastische foto van iedereen te maken en dat het zijn verantwoordelijkheid is om dat voor elkaar te krijgen voor z’n klanten.

Iedere ondernemer zit tegenwoordig ook op social media, schrijft blogs en wil zichzelf fantastisch presenteren, maar welke foto’s gebruik je dan?

Klanten van Maurice hebben een goed verhaal en social media accounts, maar nog geen goede profielfoto’s en beeldmateriaal waar ze zelf op staan om er bij te plaatsen. Maurice gaat samen aan de slag om daar verandering in the brengen.

Maurice helpt zijn klanten om hun autoriteit, krachtig en authentiek te presenteren aan hun volgers.

De Social Media fotograaf van Nederland Pers kit 2

EXPERTISE ONDERWERPEN

Het toenemende belang van profielfoto’s

Als we een eerste indruk van iemand vormen, is dat eigenlijk niet een enkele indruk. We vormen er namelijk twee. We beoordelen hoe warm en betrouwbaar iemand is en proberen de vraag te beantwoorden; “Wat is iemands intentie naar mij?”. Daarnaast vragen we onszelf af “Hoe sterk en competent diegene is”. Eigenlijk willen we ontdekken of iemand in staat om zijn intenties na te komen. Dat gebeurd in een fractie van een seconde. Recruiters doen tegenwoordig steeds meer profielen ‘scannen’ en de indruk die de profielfoto geeft weegt daarin steeds zwaarder mee.

Vertel je verhaal door middel van fotografie

Je hebt een goed verhaal en je hebt social media accounts, maar geen goede social media fotografie en beeldmateriaal waar je zelf op staat om er bij te plaatsen? Of je blogt je het ongans, maar die stockfoto’s.. Tja.. Had je maar foto’s waar je zelf op stond, terwijl je doet waar je goed in bent. Maurice zag dat er eigenlijk helemaal niemand was die mensen hiermee hielp. Maurice helpt mensen met fotografie die de autoriteit in het vakgebied authentiek en krachtig ondersteunen. Als expert deel je kennis en die kennis heeft beeld nodig waarin jouw in een steeds visueler wordende maatschappij.

Het belang van een goede aanpak

Voordat je met een fotograaf aan de slag gaat om allerlei beelden te maken, is het belangrijk om VOORAF een plan te maken. Samen met de fotograaf maak je een strategie om beelden te fotograferen die bij jouw verhaal, merk, uitstraling en persoonlijkheid passen. Dat geldt voor profielfoto’s in de studio en social media fotografie op locatie. 

Wees ‘in control’ met jezelf

De foto’s die je maakt met de fotograaf gaan een integraal onderdeel worden van jouw marketing en promotie strategie. Als mens zijn we vaak het meest kritisch op onszelf, terwijl iemand anders jouw kritiekpunten helemaal niet herkend. Het is de taak van de fotograaf om samen met jou dit aan te pakken indien nodig. Iedereen is uniek en dat mag gezien worden.

De Social Media fotograaf van Nederland Pers kit 3

INTERVIEW VRAAG EN ANTWOORD

Q: Waarom investeren in social media fotografie?

A: Door de investeren in social media fotografie zorg je dat je altijd de juiste foto hebt bij de expertise die je deelt. Je hebt dan namelijk een complete bibliotheek met foto’s van magazine kwaliteit die jou helpt om jouw verhaal visueel te onderbouwen.

Q: Wat voor soort foto’s zitten er in jouw social media foto bibliotheek?

A: Naast de ‘kijk in de camera’ foto’s, vind ik het belangrijk om ook foto’s te hebben die een kijkje in jouw bedrijf en leven geven als professional en ondernemer. Lifestyle portretten waarop je aan het werk bent, brainstormt, presenteert, in gesprek bent, ‘je ding doet’ en details van items die belangrijk zijn voor jouw en jouw werk/merk.

Q: Hoe bouw je personal branding op door middel van foto’s?

A: Alles komt samen met gezichtsuitdrukkingen, kleding en locaties om jouw volgers een indruk te geven van wie je bent en voor wie je er bent. Het is belangrijk om zo authentiek mogelijk alles vast te leggen, op locaties waar je vaak komt of werkt en met expressies die passen bij jouw persoonlijkheid.

Q: Wat is jouw standpunt omtrent een ‘foto-lach’ of nep lach?

A: Het woord zegt het eigenlijk al. Het is nep. Het doet afbreuk aan authenticiteit en daarmee ondersteund het jou niet in jouw boodschap. Je herkent een nep lach al vanaf een grote afstand. Zelf kan ik het niet uitstaan en daarom werk ik alleen maar met oprechte expressies gebaseerd op reactie, met andere woorden; als ik een lach wil, zorg ik dat die natuurlijk komt.

Q: Hoe ga je om met het ‘ik ben niet fotogeniek’-syndroom?

A: Ik zou kunnen zeggen dat iedereen fotogeniek is. In zekere zin is dat ook wel zo, want iedereen is uniek. Het echte antwoord is dat veel mensen het niet eens zien dat je zelf vindt dat je niet fotogeniek bent. Het begrip fotogeniek leeft alleen in het hoofd van de geportretteerde in mijn beleving. Samen gaan we aan de slag om dat gevoel te verslaan. Uiteindelijk gaat het om de boodschap en beleving die je uitstraalt. Die paar pondjes meer of wat het dan ook mag zijn waar je onzeker over bent doen er dan helemaal niet toe.

WAT ZEGGEN KLANTEN

“Maurice heeft ervoor gezorgd, dat ik eindelijk weer eens fatsoenlijke foto heb voor LinkedIn. Daarnaast verstaat hij zijn vak en niet is hem te veel. Een absolute aanrader dus!”

“Maurice weet op subtiele wijze de beste versie van jezelf vast te leggen zonder dat je dit zelf door hebt. Een professioneel resultaat dat veel beter is dan verwacht.”

“Duidelijk een fotograaf van een bijzonder kaliber. Voor onervaren mensen kan een foto sessie ongemakkelijk aanvoelen, Maurice haalt dit gevoel binnen minuten bij je weg en laat je zelfverzekerd in de camera kijken. Het resultaat is verbluffend! Ik ben erg tevreden en kan deze professional bij iedereen van harte aanraden.”

De Social Media fotograaf van Nederland Pers kit 4
De Social Media fotograaf van Nederland Pers kit 5

WAAROM DOE IK DIT NOU ALLEMAAL?

Jarenlang was ik behoorlijk competitief in sport en mijn carrière. Na een aantal jaar kon ik het eigenlijk gewoon niet meer opbrengen. De lol was er af en de motivatie was weg. Ik was toe aan iets nieuws. Fotograferen deed ik al in mijn vrije tijd en het leek mij wel iets om daar mijn brood mee te verdienen. Al snel merkte ik echter dat ik hierin niet de enige was.

Op zoek naar een expertise die bij mij past en een manier om mensen blij te maken met mijn fotografie, kwam ik uit bij ‘headshots’. Een Engelse term voor zakelijke portretten ofwel profielfoto’s. Ik zag ook meteen dat er nog niet veel mensen waren die zich hier uitsluitend in hadden gespecialiseerd en een nieuwe passie is geboren. 

Door mijn drang om ergens heel goed in te zijn, ging ik op zoek naar een mentor. Iemand die het klappen van de zweep kent en mij kan helpen om hierin de beste te worden. Zo kwam ik op YouTube terecht en vond een video van Peter Hurley, die op een podium stond te vertellen dat hij in New York headshots fotografeert en daar uitstekend van kan leven. Zijn website was snel gevonden en een e-mail naar hem was bijna net zo snel gestuurd. 

In de vier dagen dat het duurde voordat ik een reactie kreeg, kwam ik al tot de ontdekking dat Peter niet zomaar een fotograaf was. Hij stond bekend als een autoriteit als het om headshots ging en toen ik een e-mail terug kreeg van hem waarin hij zei dat hij mij wel wilde trainen was dan ook fantastisch nieuws.

Inmiddels zijn we 5 jaar later en heb ik een succesvolle fotostudio en ben ik partner in de zijne in New York, spreek ik op beurzen en events over de hele wereld en word ik gesponsord door een aantal fotografie merken. Inmiddels heb ik mijn aanbod uitgebreid van alleen profielfoto’s naar een totaal pakket om mensen te helpen met al hun social media fotografie.

Elke dag ben ik weer blij om aan het werk te gaan en mensen te helpen met mijn fotografie.

CONTACT

Ik ben beschikbaar voor interviews, podcasts en achtergrond informatie voor zowel Nederlands als Engelstalige media in binnen- en buitenland.

Je kunt hiervoor contact opnemen met mij via:

E-Mail: maurice@mauricejager.com
Telefoon: +31(0)26-2022992
Telefoon: +1 646 571-0100

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100

WhatsApp chat