Sieraden en jouw profielfoto

Nieuwe profielfoto maken?

Ben je toe aan een nieuwe profielfoto?

Via de onderstaande knop lees je alles over mijn aanpak en kun je meteen een afspraak plannen.

Waarom werken met Maurice Jager?

Maurice Jager is specialist als het gaat om profielfoto’s en personal branding fotografie. Maurice was de eerste in Nederland die zich in profielfoto’s specialiseerde en zijn aanpak voor personal branding foto’s is uniek.

Daarnaast is Maurice auteur van het boek ‘Personal branding voor fotografen‘, waarin hij als expert andere fotografen zijn methode uitlegt en spreker voor op grote events.

Personal branding for photographers Facebook group

Follow me on social

Misschien ben je wel iemand die enorm van sieraden houdt en draag je altijd hele mooie uitgesproken kettingen of oorbellen. Voor het maken van een profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn zou ik je willen vragen om hier toch even een moment over na te denken.

linkedin profielfoto met sieraden

Sieraden en jouw profielfoto

Jouw profielfoto gebruik je hoogstwaarschijnlijk overal. Professioneel op LinkedIn, als je een presentatie geeft in jouw slides of misschien wel op de cover van jouw boek. De ruimte die een profielfoto krijgt online is vaak best beperkt.

Ondanks dat mensen die jouw profiel bezoeken een behoorlijke portie van de tijd besteden aan het kijken naar jouw foto, geeft LinkedIn slechts 400px aan ruimte op de pagina hiervoor. Je zou kunnen stellen dat die 400 pixels best belangrijk zijn. Die 400 pixels bepalen in grote mate de indruk die iemand van jou krijgt.

Ik zou je dan ook adviseren om de afweging te maken of je die dure pixels wil gebruiken om jouw sieraden te tonen. Het allerbelangrijkste doel voor jouw profielfoto is om iemand een indruk van jou te laten krijgen als persoon. Die indruk wordt volgens mijn filosofie voornamelijk gemaakt door de expressie in je gezicht en de blik in jouw ogen.

Zelfvertrouwen straal je uit door de blik in jouw ogen.

Vriendelijkheid komt door jouw expressie met jouw mond.

Dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten in een profielfoto. Een derde variabele toevoegen zou ik dan echt alleen doen na het maken van de afweging of het toevoegt aan het beeld dat iemand van jou krijgt.

Jouw LinkedIn foto

Als je een LinkedIn foto bij mij komt maken of er zelf mee aan de slag gaat, dan zou ik je willen aanraden om een foto met en zonder te maken. Dat is de beste manier om te bepalen hoeveel afleiding zo’n ketting of grote oorbellen werkelijk veroorzaakt.

Als je naar de foto kijkt en je merkt dat jouw oog getrokken wordt naar de sieraden in plaats van jouw ogen en gezicht, dan zou ik sterk overwegen om dat sieraad niet te gebruiken in jouw profielfoto.

Meer informatie?

Ik heb al mijn tips verzameld op een pagina op mijn website, waar je al mijn tips voor jouw volgende profielfoto kunt lezen in het meest complete tips overzicht voor jouw profielfoto.

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100