PROFIELFOTO

LEES HIER ALLES OVER PROFIELFOTO’S

 

Ik werk als specialist in het fotograferen van profielfoto’s. In de afgelopen jaren heb ik hier flink wat kennis over opgedaan. Die kennis heb ik verzameld in deze lijst van artikelen over profielfoto’s.

Je vindt hier allerlei tips en ideeën over hoe jouw profielfoto nóg beter kan worden. Maar ook waar ik persoonlijk op let als ik voor jou een nieuwe profielfoto maak.

 

Theme Builder Layout 1

 Je leest hier onder andere over de volgende onderwerpen:

Kledingtips
Make-up tips
Haar en scheertips
Sieraden in jouw profielfoto

Ben je op zoek naar meer informatie over mij, Maurice Jager, persoonlijk of wil je meer lezen over mijn aanpak voor social media fotografie, dan heb ik die artikelen op een soortgelijke pagina verzameld voor je.

Een afspraak maken kan uiteraard altijd! Dat kan heel handig via mijn LinkedIn profielfoto pagina.

De belangrijkste tips voor jouw profielfoto in het kort

  1. Neem bij voorkeur tussen de 8 en 15 verschillende outfits (tops, blouse, shirts e.d.) mee. Denk hierbij ook buiten het huidige seizoen. Neem t-shirts ook mee in de winter en een trui in de zomer. In de studio hebben we dan voldoende opties om mee te werken.
  2. Kleur in kleding is altijd heel persoonlijk, alhoewel ervaring leert dat felle kleuren en drukke prints vaak niet werken op de foto. Als leidraad zijn wit, grijs(-achtigs), pasteltinten en zwart altijd goede keuzes.
  3. Minder make-up is vaak beter. Let bij foundation op de SPF waarde van maximaal 15 en zorg voor een goed borsteltje bij je mascara.
  4. Wil je vooraf naar de kapper gaan, doe dat dan bij voorkeur een paar dagen van te voren. Dan heeft de natuurlijk ‘slag’ van je haar de kans om terug te komen.
  5. Sieraden kunnen mee worden gefotografeerd. Ik zou echter grote, opvallende sieraden niet zo snel gebruiken in een profielfoto. Als het de aandacht afleidt van jou, dan is het vaak geen goede optie.
  6. Ga je als man zowel voor de ongeschoren look als de gladgeschoren look, neem dan vooral een scheerapparaat mee. Dan kan er halverwege de sessie geschoren worden voor meer opties.

Maar het allerbelangrijkste is om te doen wat goed voelt en bij je past. Bij twijfel neem het vooral mee, dan hebben we de keuze in de studio. 

Het allerbelangrijkste artikel met álle tips voor jouw profielfoto

Een profielfoto, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. Zo’n 7 jaar geleden, toen het op LinkedIn en andere social media opeens ook zakelijk interessant werd, ben ik begonnen met mij uitsluitend te specialiseren in het maken van de beste LinkedIn profielfoto’s.

Dit complete overzicht behandeld de volgende punten:

Het belang van een eerste indruk op LinkedIn
De beste kant voor jouw profielfoto
Het effect van kleding in jouw profielfoto
Profielfoto kledingtips
Kleur van kleding in jouw profielfoto
Make-up en jouw profielfoto
Het gebruik van foundation voor jouw profielfoto
Jouw profielfoto en mascara gebruik
Naar de kapper voor jouw profielfoto?
Belangrijkste tip over sieraden
Jouw profielfoto en scheren?

HIERONDER VIND JE ALLE BLOGS MET INFORMATIE EN TIPS OVER PROFIELFOTO’S

Sieraden en jouw profielfoto

Sieraden en jouw profielfoto

Misschien ben je wel iemand die enorm van sieraden houdt en draag je altijd hele mooie uitgesproken kettingen of oorbellen. Voor het maken van een profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn zou ik je willen vragen om hier toch even een moment over na te denken. Sieraden en jouw profielfoto Jouw profielfoto gebruik je...

Lees meer
De beste kant voor jouw profielfoto

De beste kant voor jouw profielfoto

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, iemand gezicht is zelden symmetrisch. Dat wist je misschien al wel. De meeste mensen hebben een goede en een betere kant. In mijn werk als fotograaf heb ik mij, naast het fotograferen van social media campagnes voor ondernemers, gespecialiseerd in het maken van...

Lees meer
Het belang van een eerste indruk op LinkedIn

Het belang van een eerste indruk op LinkedIn

HET BELANG VAN EEN EERSTE INDRUK OP LINKEDIN Je hebt vast wel eens gehoord dat gezegd wordt dat je geen 2e kans krijgt om een goede eerste indruk te maken. Dat geldt ook voor jouw eerste indruk op LinkedIn. Er wordt dan bijgezegd dat een onbekende een mening vormt over jouw karakter en persoonlijkheid, die bijna...

Lees meer
Scheren voor jouw profielfoto?

Scheren voor jouw profielfoto?

SCHEREN VOOR JOUW PROFIELFOTO? Gladgeschoren op jouw LinkedIn profielfoto? Als je je gaat scheren voor jouw profielfoto, doe het dan goed. Ik wil mijn retoucher zoveel mogelijk besparen om losse haren te verwijderen. We fotograferen in een ultra-hoge resolutie. Je ziet dus echt alles. Ik weet dat je het kan! Neem...

Lees meer
Naar kapper voor jouw profielfoto?

Naar kapper voor jouw profielfoto?

NAAR DE KAPPER VOOR JOUW PROFIELFOTO SESSIE? Ik kan mij enorm goed voorstellen dat je op je allerbest in de studio wil verschijnen om jouw nieuwe profielfoto's te maken. Het eerste waar men vaak aan denkt is om naar de kapper voor jouw profielfoto te gaan, maar wanneer doe je dat dan? Een knipbeurt is een geweldig...

Lees meer
Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto

Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto

Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto Voorafgaand aan een LinkedIn profielfoto sessie krijg ik vaak de vraag over make-up en dan met name over foundation. In dit blog geef ik je mijn Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto. Zo natuurlijk mogelijk Ik fotografeer mensen zo natuurlijk mogelijk en make-up...

Lees meer
Kleding op jouw LinkedIn profielfoto

Kleding op jouw LinkedIn profielfoto

Kleding op jouw LinkedIn profielfoto Voorafgaand aan een fotosessie in mijn studio krijg je als klant een document met tips om rekening mee te houden qua kleding. Maar hoe belangrijk is kleding tijdens jouw LinkedIn profielfoto sessie? Het effect van kleding Je hebt net een nieuwe broek, trui of jas gekocht van een...

Lees meer
THE SQUINCH TIP FOR A MORE PHOTOGENIC PORTRAIT

THE SQUINCH TIP FOR A MORE PHOTOGENIC PORTRAIT

THE SQUINCH TIP FOR A MORE PHOTOGENIC PORTRAIT It’s been over 8 months since Peter Hurley’s video about ‘Squinching’ came out. This week media picked up on it again, because of a recent article in the Guardian about the technique. A good time to once remind you about the technique I use in my studio on a daily basis...

Lees meer
PHOTOGENIC OR NOT?

PHOTOGENIC OR NOT?

PHOTOGENIC OR NOT?
“I am not photogenic” is the remark I get the most when people want to book a photo session with me. Is that some sort of excuse upfront based on insecurity or do we see ourselves different than others?

Lees meer

PARTNERS

SPONSORS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100

WhatsApp chat