ZAKELIJK PORTRET FOTOSHOOT

Heel Nederland is tegenwoordig zakelijk online. Als specialist voor een zakelijk portret fotoshoot help ik ondernemers en professionals tijdens een zakelijke portret fotoshoot. Wist je dat 80% van de klanten een professional of bedrijf eerst online bekijkt om te kijken of er een klik is? En dat 75% hier kansen misloopt omdat de website geen foto’s van de eigenaar of het personeel op de website heeft staan.Een zakelijk portret shoot is dan ook belangrijk om goed te laten doen.

Zakelijk portret fotoshoot, zakelijk portret shoot 1

Maurice Jager heeft meer dan 150 reviews op Google met 5 sterren.

ZAKELIJK PORTRET FOTOSHOOT

Best bijzonder eigenlijk hoe belangrijk een zakelijk portret fotoshoot is geworden. Vroeger deden we vooral face to face zaken en wist je vooraf soms helemaal niet met wie je nou eigenlijk een afspraak had. Vandaag de dag zoekt iedereen elkaar eerst op LinkedIn op. En dan weegt jouw profielfoto steeds meer mee.

Mijn eerste zakelijk portret fotoshoot was 10 jaar geleden en sindsdien ben ik uitsluitend gespecialiseerd in zakelijk portret shoots. Opgeleid door een van de beste fotografen in dit vakgebied, Peter Hurley, ben ik begonnen om mensen te helpen met een zakelijk portret shoot. Naast mijn eigen studio in Arnhem werkt ik internationaal door heel Europa en mag ik Peter Hurley’s studio in New York City ook mijn thuisbasis noemen. Daarnaast ben ik een drijvende kracht achter een coachingwebsite waar ik zo’n 14.000 fotografen wereldwijd opleid om zelf ook een goede zakelijk portret fotoshoot aan te bieden aan hun klanten.

Kom goed voorbereid op jouw zakelijk portret fotoshoot

Na het boeken van jouw zakelijk portret shoot stuur ik je een e-mail met informatie om voorafgaand aan de afspraak rekening mee te houden, zoals tips voor kleding, haar, make-up en dergelijke. Ik zorg dat je perfect voorbereid bent voor jouw zakelijk portret fotoshoot!

Boek jouw zakelijk portret fotoshoot door deze hieronder in te plannen.

PLAN JOUW AFSPRAAK HIERONDER

TIPS VOORAFGAAND AAN DE SHOOT

HET BELANG VAN EEN EERSTE INDRUK IN JOUW PROFIELFOTO

Je hebt vast wel eens gehoord dat gezegd wordt dat je geen 2e kans krijgt om een goede eerste indruk te maken. Er wordt dan bijgezegd dat een onbekende een mening vormt over jouw karakter en persoonlijkheid, die bijna onuitwisbaar is, binnen de eerste 60 seconden nadat diegene je heeft ontmoet.

Maar klopt dat wel? 

LEES MEER OVER HET BELANG VAN EEN EERSTE INDRUK OP LINKEDIN

DE BESTE KANT VOOR JOUW PROFIELFOTO

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, iemand gezicht is zelden symmetrisch. Dat wist je misschien al wel. De meeste mensen hebben een goede en een betere kant. In mijn werk als fotograaf heb ik mij, naast het fotograferen van social media campagnes voor ondernemers, gespecialiseerd in het maken van profielfoto's. Ik zie daardoor een hoop gezichten.

Mocht je twijfelen over welke kant jouw beste kant is, ga dan voor links

LEER MEER OVER WAT DE BESTE KANT IS VOOR JOUW PROFIELFOTO

KLEDINGTIPS VOOR JOUW PROFIELFOTO

Kleding en jouw profielfoto

Ik vraag mensen altijd om voor een sessie minimaal 8 en maximaal 15 verschillende outfits (tops, blouse, shirts e.d.) naar de fotosessie mee te nemen. Samen besluiten we in de studio welke outfits we gaan gebruiken.

Tijdens een LinkedIn profielfoto shoot fotograferen we grofweg vanaf de schouders omhoog. Mocht je voor de kledingkast staan en je afvragen wat je mee moet nemen, neem dan de kleding mee waar je je het best in voelt!  Neem ook niet seizoensgebonden kleding mee. In de winter een topje of T-shirt en in de zomer een jasje.

In het algemeen zou ik gekke patronen of motieven in kleding thuis laten, maar bedenk wel: Wat je niet meeneemt, kunnen we niet fotograferen. Als je je afvraagt of iets wel of niet werkt op de foto, neem het vooral mee! 

LEES HIER ALLE KLEDINGTIPS VOOR JOUW PROFIELFOTO

KLEUR VAN JOUW KLEDING IN JOUW PROFIELFOTO

Als mij wordt gevraagd welke kleuren het best werken heb ik daar niet direct een goed antwoord op. Het is veel beter om veel keuze qua kleuren mee te nemen, zodat we kunnen zien en proberen wat het best werkt. Ik ben meer dan eens verrast door kleuren waarvan we van te voren dachten dat het op de foto niet zou werken, maar achteraf waren het de beste foto’s. 

Als leidraad zou ik in ieder geval zorgen dat je iets wits, iets grijs(-achtigs) en iets zwarts als outfit meeneemt. 

DE TIPS QUA KLEUR IN JOUW PROFIELFOTO VIND JE HIER

PROFIELFOTO MAKE-UP TIPS

LinkedIn Profielfoto make-up tips

Ik fotografeer mensen zo natuurlijk mogelijk en make-up reageert op het licht, daarom gaat de kwaliteit van een zakelijk portret min of meer hand in hand met de kwaliteit van de make-up. Zo zijn er een aantal zaken met foundation en mascara waar je rekening mee wil houden.

LEES ALLE MAKE-UP TIPS VOOR JOUW PROFIELFOTO HIER

NAAR DE KAPPER GAAN VOOR JOUW PROFIELFOTO?

Naar de kapper voorafgaand aan jouw LinkedIn profielfoto sessie

Ik kan mij enorm goed voorstellen dat je op je allerbest in de studio wil verschijnen om jouw nieuwe profielfoto te maken. Het eerste waar men vaak aan denkt is "even naar de kapper", maar wanneer doe je dat dan?

Een knipbeurt is een geweldig idee voor een profielfoto sessie. Ik zou het alleen niet doen de dag voorafgaand aan de afspraak. 

MIJN SUGGESTIES VOOR EEN KNIPBEURT VOOR JOUW PROFIELFOTO

SIERADEN EN JOUW PROFIELFOTO

linkedin profielfoto met sieraden

LinkedIn geeft je maar 400px aan ruimte om een indruk te maken met jouw profielfoto. Je zou kunnen stellen dat die 400 pixels best belangrijk zijn. Die 400 pixels bepalen in grote mate de indruk die iemand van jou krijgt.

Ik zou je dan ook adviseren om de afweging te maken of je die dure pixels wil gebruiken om jouw sieraden te tonen. Het allerbelangrijkste doel voor jouw profielfoto is om iemand een indruk van jou te laten krijgen als persoon. Je moet je dan ook afvragen of jouw sieraden daaraan bijdragen.

MEER INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN SIERADEN IN JOUW PROFIELFOTO

GESCHOREN OP JOUW PROFIELFOTO?

scheren voor jouw profielfoto linkedin

Gladgeschoren op jouw LinkedIn profielfoto? Als je je gaat scheren, doe het dan goed. Ik wil mijn retoucher zoveel mogelijk besparen om losse haren te verwijderen. We fotograferen in een ultra-hoge resolutie. Je ziet dus echt alles. Ik weet dat je het kan! Neem gewoon een beetje extra tijd om te scheren voor je fotosessie.

Als je net als ik ongeveer met het scheerapparaat erbij kan blijven staan, omdat je baard zienderogen groeit, ga je gang en breng je je scheerapparaat of scheermes mee en scheer je in de studio, wellicht halverwege de fotoshoot.

AL MIJN SCHEERTIPS VOOR JOUW PROFIELFOTO

NEEM CONTACT OP VIA:

NETHERLANDS

Van Oldenbarneveldtstraat 90
6827 AN Arnhem
Netherlands

+31 (0)26-2022992

studio@mauricejager.com

UNITED STATES

134 West 26th Street
New York, New York 10001
United States of America

+1 (646)-571-0100

studio@mauricejager.com

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100