Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling is dat er uiteindelijk een document ontstaat dat hét gezicht van Nederland laat zien.

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

‘’Eigenlijk wil ik alle nationaliteiten en culturen die binnen Nederland leven en wonen fotograferen’’, legt Maurice uit. Het plan is om 240 verschillende Nederlanders op beeld te krijgen. In totaal worden het 480 foto’s, omdat hij van iedere nationaliteit zowel een man als vrouw wil fotograferen.

Jager heeft een duidelijk doel met het project: ’’Ik probeer eigenlijk te vangen dat de echte Nederlander niet bestaat. Maar dat we hier met zijn allen leven. We zien er misschien allemaal anders uit, maar we zijn nog steeds allemaal mensen, die op deze aarde met elkaar moeten samenleven. Ik hoop dat mensen elkaar iets meer met een open blik gaan zien en dat er ook meer begrip en bewustwording komt voor wie er nou eigenlijk allemaal om ons heen woont.’’

Het hele project is voor de fotograaf zelf erg leerzaam: ‘’Ik heb als portretfotograaf een soort fascinatie voor het gezicht. Voor mij is het interessant om zoveel mogelijk verschillende gezichten te zien. Als resultaat vind ik het ook mooi om iedereen naast elkaar te zien en daar een mooi verzamelwerk van te maken.’’ Jager verwacht dat hij tot eind oktober 2024 nog bezig zal zijn met het project. Uiteindelijk worden alle foto’s gebundeld in een boek, waar er per pagina een man en een vrouw van dezelfde nationaliteit te zien zal zijn. ‘’Ik hoop ergens een expositie te kunnen doen, waar iedereen ook de beelden kan komen bewonderen.’’

Op de website peopleofthenetherlands.nl kan de voortgang van het project bekeken worden en is er de mogelijkheid om je aan te melden.

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)