PERSBERICHT: Nieuw fotoproject toont alle gezichten van Nederland.

Maurice Jager Headshot

Onder de naam ‘People of the Netherlands’ is Arnhems fotograaf Maurice Jager een nieuw fotoproject gestart. De ambitie van het project is om alle nationaliteiten en mensen met verschillende ‘landen van herkomst’ te fotograferen in zijn studio. Aan het eind van het project is er een document ontstaan dat de gezichten van Nederland laat zien.

Nederland, een van de meest diverse landen ter wereld.

Volgens het CBS wonen er in Nederland 17,9 miljoen mensen, waarvan 8,7 miljoen mannen en 8,8 miljoen vrouwen. Met 192 verschillende nationaliteiten, is Nederland een van de meest diverse landen ter wereld te noemen.

Als professioneel portretfotograaf fotografeert Maurice Jager dagelijks mensen, en dan met name hun gezicht. De fascinatie voor het menselijk gezicht en zijn interesse in mensen en hun achtergrond was de basis voor het ontstaan van dit project. 

Bevolkingsgroepen, nationaliteiten en de afkomst van mensen in Nederland wordt, volgens Maurice Jager, te vaak uitgedrukt in getallen. Ook vindt hij dat er teveel onbegrip en onbekendheid tussen de verscheidenheid aan afkomst is. Maurice wil mensen juist een gezicht geven.

Door elkaar beter te leren zien, te leren kennen en te waarderen, hoopt Maurice Jager met zijn project te laten zien dat een stereotype Nederlander niet bestaat, dat iedereen die in Nederland woont Nederlander is.

Verloop van het project.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk ‘landen van herkomst’ te fotograferen. De looptijd van het project is tot uiterlijk eind 2024. In het voorjaar van 2025 wil Maurice Jager de foto’s presenteren in een tentoonstelling en uitbrengen in boekvorm. In de tussentijd is de voortgang te volgen via peopleofthenetherlands.com.

Meedoen aan het project?

Maurice Jager is op zoek naar deelnemers aan het project. Per ‘land van herkomst’ zoekt hij één man en één vrouw. Vind je het interessant en leuk om mee te doen, bezoek dan peopleofthenetherlands.com voor meer informatie en om je aan te melden.

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)