People of the Netherlands in ‘De Gelderlander’.

De Gelderlander

Maurice zet van elk land één man en één vrouw op de foto: ‘Ik mis nog nationaliteiten’

“Eén stereotype Nederlander bestaat niet”, vindt Maurice Jager. Dat laat de Arnhemmer zien in zijn nieuwste fotoproject People of the Netherlands. Een reeks van 480 portretten van mannen en vrouwen met verschillende afkomsten in Nederland. “Met mijn foto’s geef ik mensen van alle herkomsten een gezicht.”

De fotograaf vindt dat bevolkingsgroepen, nationaliteiten en afkomst te vaak worden uitgedrukt in getallen. “Terwijl gezichten fascinerend zijn. Ze zorgen dat mensen elkaar beter leren zien, kennen en waarderen. Er is te veel onbegrip tussen mensen met verschillende afkomsten. Maar iedereen die in Nederland woont, is naar mijn mening Nederlander.”

Eén man en één vrouw per nationaliteit

Ons land telt volgens Maurice bijna tweehonderd verschillende nationaliteiten, vertelt hij op basis van cijfers van het CBS. “Daarmee is Nederland een van de meest diverse landen ter wereld.”

Van elke nationaliteit portretteert Maurice één vrouw en één man. “Iedereen die in Nederland woont kan zich opgeven om op de foto te gaan. De enige voorwaarde is dat jijzelf, je ouders of je grootouders een andere afkomst hebben dan Nederland.”

Nog 422 te gaan

Tot nu toe vond Maurice 58 mensen die op de foto willen voor het project People of the Netherlands. Zij hebben onder andere een Angolese, Marokkaanse, Britse, Indiase, Russische en Amerikaanse achtergrond.

“Ik mis nog best veel nationaliteiten. Denk aan Vietnamezen, Spanjaarden, Nepalezen, Kenianen, Noren, Ecuadorianen en Thailanders”, zegt Maurice.

Meedoen aan People of the Netherlands

Daarom zoekt de fotograaf mensen die het leuk en interessant vinden om mee te doen aan het project. “Op mijn website staat hoeveel mensen ik al fotografeerde en wie ik nog zoek. Daar kan je je ook aanmelden.”

Maurice neemt tot eind 2024 de tijd voor zijn project People of the Netherlands. De fotograaf stelt de portretten begin 2025 tentoon en brengt ze ook uit in een boek.

Zie ook:

https://www.gelderlander.nl/arnhem/maurice-zet-uit-elk-land-een-man-en-een-vrouw-op-de-foto-in-people-of-the-netherlands~ae838acb/

https://www.ad.nl/arnhem/maurice-zet-uit-elk-land-een-man-en-een-vrouw-op-de-foto-in-people-of-the-netherlands~ae838acb/

De Gelderlander

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)