Tips voor jouw linkedin Profielfoto

Een profielfoto, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. Zo'n 5 jaar geleden, toen het op LinkedIn en andere social media opeens ook zakelijk interessant werd, ben ik begonnen met mij uitsluitend te specialiseren in het maken van de beste LinkedIn profielfoto's. Ik zocht daarbij hulp van 's werelds beste profielfoto-maker. Peter Hurley wordt in het vak gezien als de bekendste en beste headshot fotograaf en hij zag iets in mij en besloot mij te trainen.

Inmiddels werk ik veel met hem samen in de HeadshotCrew, delen we een studio in New York en heb ik in Nederland ook al zo'n 4 jaar een succesvolle fotostudio waarin ik mensen full-time help om perfect voor de dag te komen met hun LinkedIn profielfoto. In de afgelopen 5 jaar heb ik daarin een hoop ervaring opgedaan en die ervaring omgezet in tips die je hieronder vind.

Dit complete overzicht behandeld de volgende punten:

Het belang van jouw kleding
Rekening houden met make-up
Welke foundation gebruik je het best?
Do's en Don't met mascara
Naar de kapper voor jouw foto?
Belangrijkste tip over sieraden
Scheertips voor mannen

Kleding en jouw profielfoto

Kleding en jouw LinkedIn profielfoto

Je hebt net een nieuwe broek, trui of jas gekocht van een designer merk en je voelt je de koning te rijk. Klinkt bekend? Dat je jezelf beter, sterker en mooier vindt in die nieuwe outfit? Misschien herken je het wel of heb je er nog nooit bij stilgestaan. Kleding bepaalt voor een groot deel je uitstraling. Maar dat het ook effect kan hebben op je zelfbeeld en prestaties, dat wisten we nog niet. 

Een aantal onderzoekers die zich hetzelfde realiseerde, vroegen zich af of het wetenschappelijk onderbouwt kon worden. Na het doen van een aantal test kwamen ze er achter dat het wel degelijk uitmaakt. Wil je daar meer over lezen, dan is het blog 'Kleding tijdens je LinkedIn profielfoto sessie' een aanrader.

Voorafgaand aan een profielfoto shoot in mijn studio, stuur ik altijd een link door naar een pagina met allerlei tips om rekening mee te houden. Deze 'tips om voor je LinkedIn profielfoto sessie rekening mee te houden' kunnen je helpen om goed voorbereid op jouw profielfoto afspraak te verschijnen.

HET belangrijkste qua kleding: Het moeten je lievelingskleren zijn! Het heeft geen zin een outfit mee te nemen die niet comfortabel zit. Je ziet het namelijk terug in de foto’s als je niet op je gemak bent in wat je draagt! 

Make-up en jouw LinkedIn profielfoto

make-up1.jpg

Ik fotografeer mensen zo natuurlijk mogelijk en make-up reageert op het licht, daarom gaat de kwaliteit van een zakelijk portret min of meer hand in hand met de kwaliteit van de make-up. Make-up is aanbevolen voor alle vrouwen in de profielfoto. Zelfs als je normaal geen make-up draagster bent, zou ik je willen aanbevelen om toch een klein beetje te gebruiken om net wat meer nadruk op je 'facial features' te leggen.

Foundation gebruiken voor jouw LinkedIn profielfoto

De meest gestelde vraag over make-up heeft betrekking op het gebruik van foundation. In een eerder blog met make-up tips voor jouw LinkedIn profielfoto, geef ik uitgebreide tips over foundation. In het kort komt het In veel foundations zit SPF en kan ervoor zorgen dat je er een stuk bleker uitziet op de foto dan je in werkelijkheid bent. De natuurlijke ingrediënten titaniumdioxie en zinkoxide liggen op de huid en reflecteren het licht. Simpel gezegd ligt er een dunne laag op de huid die reflecteert het licht dat gebruikt wordt om te fotograferen. Hoe hoger de SPF-waarde hoe meer 'last' je hiervan hebt.  Een foundation met een SPF-waarde van 15 is aan te raden om dit te voorkomen, maar ik zou in ieder geval niet een foundation met SPF van boven de 30 gebruiken.

Mascara en jouw LinkedIn profielfoto

Mascara op je wimpers kan een hoop doen om jouw ogen extra te laten stralen, maar ik zou je echt heel erg aanraden om een goede mascara te gebruiken waarbij je wimpers niet aan elkaar plakken. Persoonlijk vind ik het moeilijk te verkroppen als de foto te gek is, maar alle wimpers aan elkaar plakken en ze op spinnenpoten lijken. 

De kapper en jouw LinkedIn profielfoto

Naar+de+kapper+voorafgaand+aan+jouw+LinkedIn+profielfoto+sessie.jpeg

Ik kan mij enorm goed voorstellen dat je op je allerbest in de studio wil verschijnen om jouw nieuwe profielfoto te maken. Het eerste waar men vaak aan denkt is "even naar de kapper", maar wanneer doe je dat dan?

Hieronder samengevat de belangrijkste haar-tips voor jouw LinkedIn profielfoto ..

  1. Ga met een bewezen formule zonder dramatische veranderingen

  2. Kom naar je hoofd "haar klaar". Neem gerust producten of andere attributen mee, maar zorg dat je haar al zo goed als klaar is.

  3. In de zomermaanden kunnen er kleurlijnen ontstaan op onze haarlijn. Wees hiervan bewust voordat je je haar laat knippen.

  4. Wacht niet tot het laatste moment om jouw knipbeurt te plannen.

Op de pagina 'Naar de kapper voorafgaand aan jouw LinkedIn profielfoto sessie' ga ik hier nog iets meer op in.

Sieraden en jouw LinkedIn profielfoto

linkedin-profielfoto-met-sieraden.jpg

Op de profielfoto zou ik sieraden misschien wel zo veel mogelijk tot een minimum willen beperken. Wil je graag oorbellen dragen, dan het liefst knopjes. Hangers en grote ringen vallen vaak te veel op en zitten soms ook je haar in de weg. Hetzelfde geldt voor kettingen. Uiteraard geldt dat je ze altijd in en uit kan doen als je het toch graag wil proberen. Dat kost geen moeite. 

De foto hierboven illustreert hoe een ketting de aantrekt kan afleiden. Je wil namelijk eigenlijk meteen oogcontact maken met degene op de foto, maar nu wordt je oog telkens afgeleid door het sieraad. Dat willen we voorkomen. Dit het blog Sieraden en jouw profielfoto ga ik er nog wat meer op in.

Scheertips: geschoren of niet op jouw LinkedIn profielfoto?

 Barbershop Black And White Barber Shave Shaving

Gladgeschoren op jouw LinkedIn profielfoto? Als je je gaat scheren, doe het dan wel goed. Als je net als ik ongeveer met het scheerapparaat erbij kan blijven staan, omdat je baard zienderogen groeit, dan zou ik tijdens of vlak voor het fotograferen scheren als je gladgeschoren op de foto wil. Maar je kan ook voor de stoppelbaard look gaan. Ik nodig mannen altijd uit om het scheerapparaat of scheermes mee te nemen naar de studio en halverwege de sessie te scheren, voor een ongeschoren en gladgeschoren look.

LinkedIn profielfoto scheertips:

  1. Besteed wat tijd aan deze scheerbeurt. Het is waarschijnlijk de belangrijkste scheerbeurt van het jaar.

  2. Trakteer je huid op wat aftershave. Het zal het helpen genezen en een deel van het rood uit je huid halen.

  3. Vraag jezelf af of een baard echt iets voor jou is.

  4. Een ongeschoren look kan prima. Bij een langere sessie kun je altijd tussendoor even scheren.

  5. Je hoeft je benen niet te scheren. We schieten alleen vanaf de taille.

De laatste loodjes

Deze pagina geeft je veel tips om rekening mee te houden voor jouw LinkedIn profielfoto. Van haar tot make-up en van kleding tot je baard. Zo volledig mogelijk wil ik deze pagina houden en ik zal hem regelmatig blijven updaten zodat jij zo volledig mogelijk op de hoogte blijft van hoe jij jouw profielfoto kan blijven verbeteren.

Zoals je bovenaan deze pagina las, help ik mensen als fotograaf in mijn studio om met de perfecte LinkedIn profielfoto. Wil je het zelf meteen goed aanpakken, dan wil ik je graag uitnodigen in mijn studio om samen aan de slag te gaan. Voor meer informatie over mijn fotoshoots, prijzen en het maken van een afspraak kan je terecht op de pagina LinkedIn profielfoto & Zakelijke portretfotografie.

Vind je deze profielfoto tips interessant en denk je dat mensen die je kent dit ook interessant vinden? Doe iedereen een groot plezier en deel deze pagina in jouw netwerk via de onderstaande knoppen.