Profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar? De beste oplossing!

linkedin-profielfoto-niet-zichtbaar

Als LinkedIn profielfoto fotograaf, kijk ik altijd graag naar de profielfoto’s die mensen gebruiken op LinkedIn. Helaas moet ik soms concluderen dat de profielfoto niet zichtbaar is voor mensen in het netwerk. Ik hoor het soms zelfs in de studio, dat mensen niet op de hoogte zijn van de instelling om dat te veranderen. Daarom dit artikel om uit te leggen hoe je dat aanpast.

Als jouw profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar is

LinkedIn is behoorlijk druk aan het worden. Steeds meer mensen zien het belang van een goed profiel op LinkedIn en zien waarde in het bouwen van een professioneel netwerk. Ook delen mensen steeds meer kennis en ervaring op LinkedIn. Jouw profielfoto wordt daarbij overal getoond, tenzij je de juiste instelling heb ingesteld. Als je jouw kennis deelt, dan wil je ook dat mensen zien dat jij dat doet, dat jij jouw expertise deelt en dat anoniem gebeurt. Als jouw profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar is, is dat een gemiste kans. Daarom hieronder wat je moet doen om dat aan te passen. Het is ook een goed idee om de instelling even te controleren trouwens. Zelf zie je jouw eigen foto natuurlijk altijd. Een goed idee om te controleren of dat ook voor de rest van jouw netwerk of LinkedIn geldt.

Hoe los je het op dat jouw profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar?

Ten eerste klik je op ‘Me’ of waarschijnlijk ‘Mij’ of ‘Ik’ in het Nederlands rechtsboven op de pagina. Je kunt het herkennen aan waar jouw profielfoto te zien is. Vervolgens klik je in het menu dat verschijnt op ‘Settings & Privacy’ of de Nederlandse variant daarvan.

 

profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar

 

Daarna klik je op de pagina die laadt op ‘Edit your public profile’ of ‘Jouw publieke profiel aanpassen’.

 

profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar

 

Op de pagina die daarop volgt, vind je een blokje aan de rechter kant genaamd ‘profile photo’ of ‘profielfoto’. En precies daar kun je instellen wie jouw profielfoto allemaal mag en kan zien.

 

profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar

 

De instellingen uitgelegd

Only 1st-degree connections of alleen eerstegraads connecties: Het spreekt voor zich, alleen mensen die jij aan jouw connecties hebt toegevoegd.
Your network of Jouw netwerk: Mensen die een LinkedIn account hebben en die zich in jouw netwerk bevinden. Dat kunnen dus connecties van connecties zijn, maar ook connecties van de connecties van jouw connecties (volg je hem nog?). De 3e graad connecties dus. Dat is praktisch bijna iedereen wel trouwens voor mij.
All LinkedIn members of Alle LinkedIn gebruikers: Iedereen met een account op LinkedIn die is ingelogd.
Public: Alles en iedereen, ingelogd of uitgelogd. Je foto wordt zelfs geïndexeerd door Google en andere zoekmachines.

Conclusie

Nu weet je wat je moet doen om zelf in  controle te zijn over wie jouw foto mag en kan zien en hoef je dat nooit meer af te vragen waarom jouw profielfoto op LinkedIn niet zichtbaar is.

Wil je een nieuwe profielfoto samen met mij maken, dan ben je uiteraard van harte welkom in mijn studio in Arnhem. Je kunt via de website zelf een plekje in mijn agenda reserveren om een nieuwe LinkedIn profielfoto te maken.

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)