Is jouw profielfoto op LinkedIn onscherp?

Nieuwe profielfoto maken?

Ben je toe aan een nieuwe profielfoto?

Via de onderstaande knop lees je alles over mijn aanpak en kun je meteen een afspraak plannen.

Waarom werken met Maurice Jager?

Maurice Jager is specialist als het gaat om profielfoto’s en personal branding fotografie. Maurice was de eerste in Nederland die zich in profielfoto’s specialiseerde en zijn aanpak voor personal branding foto’s is uniek.

Daarnaast is Maurice auteur van het boek ‘Personal branding voor fotografen‘, waarin hij als expert andere fotografen zijn methode uitlegt en spreker voor op grote events.

Personal branding for photographers Facebook group

Follow me on social

Herken je dit: Je upload jouw nieuwe profielfoto op LinkedIn. Je gaat naar je profiel. Wat blijkt? Profielfoto op LinkedIn onscherp.

Niets is zo irritant als jouw nieuwe profielfoto op LinkedIn uploaden om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ie onscherp wordt weergegeven. Je upload het juiste formaat. Maar dat werkt niet. Ik hoorde het ook van klanten.
Totdat ik zelf ontdekte wat het magische recept is om te voorkomen dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp wordt.

LinkedIn toont jouw profielfoto in slechts 400 x 400 pixels. Da’s niet echt groot. Je gaat ervan uit dat als je het voorwerk voor LinkedIn doet, jouw foto exact met 400 x 400 pixels upload dat het dan goed moet komen.

Helaas is het leven niet zó eenvoudig.

Maar is het ook niet ingewikkeld.

profielfoto-op-linkedin-onscherp

Voorkom dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp wordt

Met testen van verschillende afmetingen heb ik ontdekt wat het ideale formaat is om jouw foto te uploaden. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp getoond wordt.

De ideale resolutie voor jouw profielfoto op LinkedIn scherp te tonen is 1200 x 1200 pixels. Je wil jouw profielfoto uploaden in die afmeting.  Tijdens het uploaden gaat het compressie algoritme van LinkedIn de foto schalen naar 400 x 400 pixels.
Blijkbaar heeft LinkedIn drie keer het formaat nodig om dat goed te kunnen doen. Ik vind het zelf ook heel raar. Maar goed. We moeten het er maar mee doen.

Mijn klanten krijgen zeker geen onscherpe foto’s op LinkedIn

Ik lever de foto’s na een LinkedIn profielfoto afspraak altijd aan in twee formaten. Het eerste formaat is de grootst mogelijke resolutie. Dat is ongeveer 8600 x 5300 pixels. Dat is zeker meer dan ruim voldoende voor elk doel waar je de profielfoto nog meer voor zou willen gebruiken.
Ook lever ik elke foto die gekozen wordt aan in de perfecte afmeting om de foto direct te kunnen uploaden op LinkedIn. 1200 x 1200 pixels. Kost mij geen moeite en is voor jou handig om er direct mee aan de slag te gaan.

Meer tips om jouw profielfoto te laten shinen?

Al mijn artikelen en blogs over profielfoto’s kun je heel eenvoudig lezen op mijn profielfoto pagina, waar ik ze allemaal heb verzameld. Daarnaast heb ik een heel uitgebreid artikel gepubliceerd met alle tips voor jouw profielfoto.

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100