Is jouw profielfoto op LinkedIn onscherp?

linkedin-profielfoto-onscherp

Herken je dit: Je upload jouw nieuwe profielfoto op LinkedIn. Je gaat naar je profiel. Wat blijkt? Profielfoto op LinkedIn onscherp.

Niets is zo irritant als jouw nieuwe profielfoto op LinkedIn uploaden om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ie onscherp wordt weergegeven. Je upload het juiste formaat. Maar dat werkt niet. Ik hoorde het ook van klanten.
Totdat ik zelf ontdekte wat het magische recept is om te voorkomen dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp wordt.

LinkedIn toont jouw profielfoto in slechts 400 x 400 pixels. Da’s niet echt groot. Je gaat ervan uit dat als je het voorwerk voor LinkedIn doet, jouw foto exact met 400 x 400 pixels upload dat het dan goed moet komen.

Helaas is het leven niet zó eenvoudig.

Maar is het ook niet ingewikkeld.

profielfoto-op-linkedin-onscherp

Voorkom dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp wordt

Met testen van verschillende afmetingen heb ik ontdekt wat het ideale formaat is om jouw foto te uploaden. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat jouw profielfoto op LinkedIn onscherp getoond wordt.

De ideale resolutie voor jouw profielfoto op LinkedIn scherp te tonen is 1200 x 1200 pixels. Je wil jouw profielfoto uploaden in die afmeting.  Tijdens het uploaden gaat het compressie algoritme van LinkedIn de foto schalen naar 400 x 400 pixels.
Blijkbaar heeft LinkedIn drie keer het formaat nodig om dat goed te kunnen doen. Ik vind het zelf ook heel raar. Maar goed. We moeten het er maar mee doen.

Mijn klanten krijgen zeker geen onscherpe foto’s op LinkedIn

Ik lever de foto’s na een LinkedIn profielfoto afspraak altijd aan in twee formaten. Het eerste formaat is de grootst mogelijke resolutie. Dat is ongeveer 8600 x 5300 pixels. Dat is zeker meer dan ruim voldoende voor elk doel waar je de profielfoto nog meer voor zou willen gebruiken.
Ook lever ik elke foto die gekozen wordt aan in de perfecte afmeting om de foto direct te kunnen uploaden op LinkedIn. 1200 x 1200 pixels. Kost mij geen moeite en is voor jou handig om er direct mee aan de slag te gaan.

Meer tips om jouw profielfoto te laten shinen?

Al mijn artikelen en blogs over profielfoto’s kun je heel eenvoudig lezen op mijn profielfoto pagina, waar ik ze allemaal heb verzameld. Daarnaast heb ik een heel uitgebreid artikel gepubliceerd met alle tips voor jouw profielfoto.

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)