Schaamteloze Social media – de schaamte voorbij

Schaamteloze social media

Schaamteloze social media

Het kan zijn dat je, net als ik, het misschien best raar vind om telkens met de camera op jouw telefoon in de weer te zijn. Ik ben zelf ook niet van de ‘snapchat generatie‘. Soms voelt het best ongemakkelijk, vind ik, om je telefoon te grijpen en even een foto of een selfie te maken, vind je niet? Maar je moet daar echt overheen stappen en het gewoon DOEN!

De schaamte voorbij

Uiteindelijk ben je jouw merk aan het bouwen en ben je continu op zoek naar content om jouw verhaal te ondersteunen. Dat is het allerbelangrijkste voor jou als personal brand, bedrijf en merk. Daar hoef je je echt niet voor te schamen!

Het komt eigenlijk neer op dit:

“Channel your inner celebrity!”

Cameravrees op social media

Toen Peter Hurley mij begon te mentoren, was het een van de eerste dingen die hij deed: mij voor de camera zetten. Inderdaad, voor de camera en niet erachter. Als professioneel fotograaf vind hij namelijk dat je je moet kunnen verplaatsen in hoe jou klanten zich voelen als ze door jou gefotografeerd worden.

Ik had nog nooit voor een camera gestaan. Ik vond het maar niks. Een fotograaf maakt liever de foto’s in plaats van dat hij op de foto gaat. Die mensen werken als model. Maar ik had het echt mis. Ik kwam er al snel achter dat als je jezelf wil profileren tegenwoordig dat je dan ook je gezicht moet laten zien en de schaamteloze social media moet omhelzen. Jij bent jij, er is er geen ander en daar mag je trots op zijn.

get-over-yourself

Schaamteloze social media

Uiteindelijk moet je het gewoon doen

“Great things never came from comfort zones”

En zo is het precies. Als je iets wil dat je niet hebt, moet je iets doen wat je nooit eerder deed. Dus trek een paar stoute schoenen aan, verzamel al je moed en maak leuke, mooie of sprekende foto’s van de momenten die je mee maakt in jouw (professionele) leven en begin met het vertellen van jouw verhaal.

Schaamte is een intern gevoel. De enige die het heeft ben jij. De kans is groot dat niemand anders het ziet. Serieus en echt waar! De dingen waar jij je opgelaten over voelt, zien anderen waarschijnlijk niet eens.

Wat is jouw schaamteloze social media verhaal?

Jij bent jij.

Er is er maar 1 van.

En dat is hartstikke mooi, want dat maakt jou uniek.

Ik wil je dan ook uitnodigen, zelfs motiveren, om nu jouw telefoon te pakken en een foto te maken met wat je doet. Ga voor de schaamteloze social media post en kijk naar de reacties die je krijgt. Ik durf er bijna geld op in te zetten dat niemand iets negatiefs zegt!

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot jouw Social Media Fotografie – De complete gids

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)