DGOC Online Marketing Podcast over online visual marketing

online-visual-marketing-dgoc

DGOC Online Marketing Podcast MOA #012 Maurice Jager over online visuele marketing

In het Interview met Marc de Groot vertel ik over hoe ik ondernemers en bedrijven help in het goed over de bühne komen met fotografie met online visual marketing. Hoe ik ondernemers, die heel goed zijn in hun niche en die het belangrijk vinden om op social media vooral hun verhaal goed te vertellen help om zich nog beter te profileren.

Marc heeft zich aardig ingelezen in wat ik doe en vind super boeiend. Ik gebruikt allerlei termen die hij nog niet eerder had gezien en die passeren zometeen de revue.

Hoe is online visual marketing / branded business portraits ontstaan?

Het idee is ontstaan uit de vraag van mijn klanten, ik hielp ze al met profielfoto’s en steeds vaker gebeurde het dat mensen tegen mij zeiden:

“Joh, nu ik heb ik wel een toffe profielfoto maar vervolgens ga ik een blog schrijven of een status-update schrijven op social media, maar dan heb ik eigenlijk geen foto’s om daarbij te gebruiken. Ik kan wel een paar keer mijn profielfoto gebruiken, maar dat wordt ook afgezaagd op een gegeven moment. Kunnen we daar niets mee?”

Wat is online visual marketing / branded business portraits nu eigenlijk?

Zo is eigenlijk het idee ontstaan om samen met entrepreneurs een hele strategie op te gaan stellen met onder andere: “Wie ben je, wat doe je, wat vind je belangrijk en wat wil je dat het verhaal dat je wil vertellen wordt”.

Vervolgens gaan we samen op pad om al die beelden te maken en een hele fotobibliotheek te maken. Zodat als zij op welke dag dan ook van het jaar bedenken: “Ik wil hier iets over schrijven”. Dat ze een beeld hebben wat past bij verhaal dat ze willen vertellen en een mooi compleet beeld geeft.

In dit interview leg ik uit wat ik doe, waarom ik het doe en waarom het nodig is en supergaaf is om te doen.

Onderwerpen en vragen die langskomen zijn onder andere

 • Introductie
 • Hoe is online visual marketing / branded business portraits ontstaan?
 • Het belang van evergreen fotografie
 • Wat is online visual marketing eigenlijk?
 • Waarom is een profielfoto nu zo belangrijk?
 • Waar moet je op focussen als je zelf met je profielfoto aan de slag wil gaan?
 • Waarom profileer je je als de social media fotograaf?
 • Jij bent wel een fotograaf 2.0 door alles digitaal te leveren, toch?
 • Het idee achter het fotograferen naar een groot scherm in de studio.
 • Retoucheren van de foto’s die we maken in de studio.
 • Je zet het heel puur in de markt en maakt een sprong die de meeste fotografen niet durven maken.
 • Wat voor gevoel wekt het woord ‘stockfoto’s’ bij je op?
 • Elke sessie is een leerproces voor zowel degene voor als achter de camera.
 • Waarom ik het te gek vind om branded business portretten te maken.
 • Hoe ik in New York terecht ben gekomen.
 • Waarom ik eigenlijk niet met de techniek bezig ben.
 • Waarom goede genetica geen goede foto hoeft te betekenen.
 • Als ondernemer heb je niks aan een technisch goede foto als het je boodschap niet uitstraalt.
 • Mijn plannen voor video marketing.
 • Wat zou ik doen met 1000 pingpongballen.

Famous last words

Dankjewel Marc voor het toffe interview en de kans voor mij om uit te leggen waarom je als serieuze professional binnen jouw niche de enorme kans moet pakken om te werken met eigen fotografie content.

Het interview (audio):

Het interview (video):

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)