MIJN PROFIELFOTO GESTOLEN.

Nieuwe profielfoto maken?

Ben je toe aan een nieuwe profielfoto?

Via de onderstaande knop lees je alles over mijn aanpak en kun je meteen een afspraak plannen.

Waarom werken met Maurice Jager?

Maurice Jager is specialist als het gaat om profielfoto’s en personal branding fotografie. Maurice was de eerste in Nederland die zich in profielfoto’s specialiseerde en zijn aanpak voor personal branding foto’s is uniek.

Daarnaast is Maurice auteur van het boek ‘Personal branding voor fotografen‘, waarin hij als expert andere fotografen zijn methode uitlegt en spreker voor op grote events.

Personal branding for photographers Facebook group

Follow me on social

Opeens verschijnt er een email in mijn inbox, verstuurd via het contactformulier van mijn website. Het klinkt in eerste instantie alsof iemand mij probeert iets te ontfutselen. Er staat een link in naar een Facebook profiel. Een beetje vreemd is het wel. Maar als ik verder lees, blijkt dat degene het beste met mij en de rest van de social media gebruikers voor had.

Mijn profielfoto dus gestolen.

Hoe ging het nou in zijn werk? Ik kreeg een email en een DM op Twitter van Kayleigh.

“Hi there,

I would like to make you aware that there is a Facebook account using one of your pictures. This is the link <verwijderd>.
They are trying to add people as friends and I believe that they are trying to Catfish women. The account suggests the person’s real name is “Rachida R.” and as it has your profile picture, I believe that they are trying to pretend that they are you but under the name “Paker Smith”. I believe the name should be “Parker Smith” but it is clear from the account that the person cannot spell.

Take care,
Kayleigh”

Catfish ervaringsdeskundige

Kayleigh, zo blijkt achteraf, is zelf eens slachtoffer geweest van soortgelijke praktijken en heeft daardoor geleerd om anderen te waarschuwen als het gebeurd.

Het nep profiel op Facebook probeerde haar toe te voegen en zij herkende de foto van mij door mijn Twitter account.

Authentieke profielfoto

Dit toont voor mij aan dat het belangrijk is om authentieke foto’s consistent te gebruiken op social media om de herkenbaarheid te vergroten!

Facebook deed z’n werk

Na het delen van het profiel of Facebook en een oproep om het account te rapporteren heeft Facebook het account echt binnen een uur verwijderd. Chapeau daarvoor!

profielfoto-gestolen-facebook

Conclusie

ik denk dat het belangrijk is om een zo groot mogelijke bekendheid op te bouwen door herkenbaarheid in jouw beeldmerk. Consistent dezelfde afbeeldingen en stijl gebruiken over de verschillende social media kanalen heen helpt daarbij om te voorkomen dat iemand er met jouw naam, beeltenis of merk vandoor gaat. Wees gewaarschuwd.

PARTNERS

Peter Hurley
HeadshotCrew Maurice Jager
Demato productions
Social.One

SPONSORS

BenQ Maurice Jager
TetherTools
Phottix
Feisol Maurice Jager
NPhoto
Canon CPS

© 2007-2019 Maurice Jager Fotografie, de profielfoto 026-2022992 / (646)571-0100