MIJN PROFIELFOTO GESTOLEN.

profielfoto-gestolen

Opeens verschijnt er een email in mijn inbox, verstuurd via het contactformulier van mijn website. Het klinkt in eerste instantie alsof iemand mij probeert iets te ontfutselen. Er staat een link in naar een Facebook profiel. Een beetje vreemd is het wel. Maar als ik verder lees, blijkt dat degene het beste met mij en de rest van de social media gebruikers voor had.

Mijn profielfoto dus gestolen.

Hoe ging het nou in zijn werk? Ik kreeg een email en een DM op Twitter van Kayleigh.

“Hi there,

I would like to make you aware that there is a Facebook account using one of your pictures. This is the link <verwijderd>.
They are trying to add people as friends and I believe that they are trying to Catfish women. The account suggests the person’s real name is “Rachida R.” and as it has your profile picture, I believe that they are trying to pretend that they are you but under the name “Paker Smith”. I believe the name should be “Parker Smith” but it is clear from the account that the person cannot spell.

Take care,
Kayleigh”

Catfish ervaringsdeskundige

Kayleigh, zo blijkt achteraf, is zelf eens slachtoffer geweest van soortgelijke praktijken en heeft daardoor geleerd om anderen te waarschuwen als het gebeurd.

Het nep profiel op Facebook probeerde haar toe te voegen en zij herkende de foto van mij door mijn Twitter account.

Authentieke profielfoto

Dit toont voor mij aan dat het belangrijk is om authentieke foto’s consistent te gebruiken op social media om de herkenbaarheid te vergroten!

Facebook deed z’n werk

Na het delen van het profiel of Facebook en een oproep om het account te rapporteren heeft Facebook het account echt binnen een uur verwijderd. Chapeau daarvoor!

profielfoto-gestolen-facebook

Conclusie

ik denk dat het belangrijk is om een zo groot mogelijke bekendheid op te bouwen door herkenbaarheid in jouw beeldmerk. Consistent dezelfde afbeeldingen en stijl gebruiken over de verschillende social media kanalen heen helpt daarbij om te voorkomen dat iemand er met jouw naam, beeltenis of merk vandoor gaat. Wees gewaarschuwd.

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)