Een social media foto bibliotheek maken

foto-bibliotheek

EEN SOCIAL MEDIA FOTO BIBLIOTHEEK MAKEN

Als het voor jou ook elke keer weer een uitdaging om een foto te vinden om bij jouw social media bericht te delen? Je opent je browser en je wilt iets op Facebook delen, een foto erbij werkt altijd beter. Maar welke? Had je maar een bibliotheek met genoeg keuze, toch? Lees hier hoe ik mijn social media foto bibliotheek aanpak.

Voor social media regelmatig foto maken

Als je zelf aan de slag wil gaan met jouw social media fotografie strategie dan kom je er niet onderuit om voor de camera te stappen en zelf voor social media regelmatig foto’s te maken. Dat kan handig met een iPhone en de app iMotion, die je kan instellen om elke x seconde een foto te maken. Daarna kan je alle foto’s opslaan op jouw camera-roll op je iPhone en de beste uitkiezen. Je kan uiteraard ook iemand vragen om een foto van je te maken, maar veel mensen vinden dat toch altijd een beetje gek of spannend.

Hoe bouw ik mijn social media foto bibliotheek op?

Ik heb zelf inmiddels een redelijk grote social media foto bibliotheek om uit te putten als ik een blog of bericht schrijf voor social media. Het was zelfs zo veel dat ik soms echt moest zoeken om iets toepasselijks te vinden. Totdat ik een systeem heb ontwikkeld, dat orde in de digitale chaos schept.

Het antwoord voor mij is zowel praktisch als eenvoudig. Ik verdeel mijn foto’s in mapjes, die een naam hebben waar ik iets mee kan.

Hieronder vind je mijn indeling.

  1. Portretten aan het werk
  2. Portretten buiten / lifestyle foto’s
  3. Accessoires
  4. Boeken en voorwerpen
  5. Detail foto’s
  6. Neutrale achtergronden
  7. Zakelijke portretten

foto-bibliotheek

De ideale foto vinden

Als ik nu iets op social media wil posten, dan duik ik in mijn foto bibliotheek. Als ik iets schrijf over mijn werk, dan ga ik in het mapje ‘Portretten aan het werk’ kijken. Schrijf ik iets over een accessoire dat ik veel gebruik, kijk ik daar. Je volgt vast wel hoe het werkt nu.
Als de foto bibliotheek inmiddels zo is uitgegroeid dat dat ook niet meer werkt, dan kun je submappen maken op basis van expressie of sfeer.

Mijn volgende stap wordt dan ook om submappen te gaan maken voor serieuze, lachende, verbaasde, boze, etc. foto’s. Een foto bibliotheek voor jouw bedrijf en social media is volgens mij namelijk nooit af, het wordt alleen maar meer en uitgebreider. Het schiet op een bepaald moment het doel voorbij en dan is het helemaal niet meer handig. Daarom probeer ik dat voor te zijn!

Hulp nodig bij jouw foto bibliotheek?

Plan een 20 minuten telefoongesprek in om kennis te maken met mij en om te zien of ik jou kan helpen met jouw social media fotografie. Klik hier voor meer informatie.

 

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)