Strategie voor social media fotografie – Cruciale stappen!

social-counters

Social media fotografie strategie

Als je als professional jouw social media wil gaan inzetten om jouw expertise en know-how te etaleren, dan ontkom je er niet aan om daar fotografie bij te gebruiken om een grote impact met jouw verhaal te maken. Ervaring leert dat je op een gegeven moment wel echt bent uitgekeken op stockfoto’s en daar authentieke foto’s van jou voor in de plaats wil gaan gebruiken. Maar hoe pak je dat goed aan? Dat is wanneer de strategie voor social media fotografie om de hoek komt kijken!

Wat is het verhaal dat je wil vertellen op jouw social media kanaal?

Voordat je begint met het posten van allerlei updates op jouw social media kanaal is het goed om daar een strategie voor de bedenken. Dat hoeft helemaal niet super ingewikkeld te zijn. Je wil een leidraad hebben waarbinnen jouw berichten apart bijdragen aan jouw totale verhaal.

Je wilt als het ware een kapstok creeren waaraan je al jouw berichten kan ophangen, zodat ze samen bijdragen aan jouw merk – jouw personal brand. Persoonlijk vind ik dat een personal brand niet alleen moet zijn hoe anderen jouw zien, maar vooral ook wat je zelf wil bereiken. Elke nieuwe post moet bijdragen aan het dichterbij jouw doel komen.

Elke post is een steen die bijdraagt aan de bouw van jouw merk. Daarnaast moet een social media fotografie strategie helpen om mensen te laten zien wie je bent op dit moment.

Je wil mensen de gelegenheid geven om een band met jou op te bouwen, door middel van jouw social media berichten.

Wat is het voordeel van een social media fotografie strategie?

Als iemand een social media fotografie sessie bij mij boekt, is het eerste wat ik ga doen ontdekken wie diegene is. Jouw strategie is namelijk hoogstpersoonlijk. Je bent uniek als mens en als ondernemer of professional. Tijdens zo’n strategie sessie stel ik een heleboel vragen om een beeld te krijgen, zodat ik in mijn hoofd alvast toffe ideeen kan bedenken voor beelden die dat ondersteunen. Daarnaast hebben we dan op de dag zelf een ‘shotlijst’, een lijst met locaties, outfits, accessoires, sfeer en expressies die ons op de dag zelf een gigantisch waardevolle leidraad geeft.

social-media-foto-strategie

Hoe maak je een social media fotografie strategie?

Zoals ik al aangaf stel ik een heleboel vragen voordat ik uberhaupt de camera aanraak. Hieronder som ik 5 vragen op die je jezelf kan stellen om jou op een hoog niveau alvast wat inzicht te geven in jouw social media fotografie strategie. Mijn eigen opgestelde vragenlijst bevat nog verdiepende vragen om helemaal tot de bodem van het verhaal te komen. De vragen hieronder kunnen je in ieder geval al op gang helpen:

  1. Wie ben jij? Wat maakt jou uniek en wat is jouw expertise waarvoor iedereen naar jou komt?
  2. Hoe ben je? Ben je introvert/extravert, spreek je met u of jij in jouw communicatie, met of zonder stropdas?
  3. Hoe word je gezien? Waar krijg je vaak complimenten voor en waar sta je voor bekend?
  4. Wat wil je bereiken? Wat is jouw ultieme doel? Jouw droomklant en hoe zou je met hem/haar willen communiceren?
  5. Waar ben je? Wat is je lievelingswerkplek, waar bruis je van nieuwe ideeen en waar ontspan je in drukke tijden?

Zelf aan de slag met jouw strategie!

Je kunt nu al zelf aan de slag met jouw strategie en de vragen hierboven. Stiekem heb ik je meer dan 5 vragen gegeven om te beantwoorden en jou inzicht te geven in het wie, wat, waar en hoe van jouw personal brand. Als je die vragen kort beantwoord, dan heb je een aantal keywords of sleutelwoorden waar je vervolgens al jouw social media posts aan kan ophangen. Door die strategie heb je vervolgens ook een beeld bij welke foto’s jouw verhaal daarin kunnen ondersteunen.

Wil je samen met mij aan de slag om jouw strategie en social media fotografie vorm te geven, plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via deze link

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot social media fotografie – de complete gids

 

 

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)