Make-up tips voor jouw Linkedin profielfoto

make-up1.jpg

Voorafgaand aan een LinkedIn profielfoto sessie krijg ik vaak de vraag over make-up en dan met name over foundation. In dit blog leg ik dit in iets meer in detail uit.

Zo natuurlijk mogelijk

Ik fotografeer mensen zo natuurlijk mogelijk en make-up reageert op het licht, daarom gaat de kwaliteit van een profielfoto min of meer hand in hand met de kwaliteit van de make-up. Bij twijfel zeg ik eigenlijk altijd; doe het niet op, maar neem het mee. Dan kunnen we ter plekke bepalen of het überhaupt nodig is. Maar hoe zit het nu echt?

Foundation en SPF

Sommige foundations zorgen dat je er een stuk bleker uitziet op de foto dan je in werkelijkheid bent. De reden daarvoor komt door de SPF die in de foundation zit. De natuurlijke ingrediënten titaniumdioxie en zinkoxide liggen op de huid en reflecteren het licht. Simpel gezegd ligt er een dunne laag op de huid die reflecteert het licht dat gebruikt wordt om te fotograferen. Hoe hoger de SPF-waarde hoe meer 'last' je hiervan hebt. 

Welke ingrediënten wil je het liefst vermijden?

Een synthetische SPF wordt door de huid opgenomen en werkt beter. Ik zou daarom adviseren om te kijken naar de ingrediënten in de foundation en te voorkomen dat je een foundation gebruikt waar titaniumdioxide en zinkoxide in zit. Een andere leidraad kan zijn om foundations met een hoge SPF-waarde van factor 30 of meer niet te gebruiken voorafgaand aan een fotosessie. 

Behind the scenes Maurice Jager.png

"Natural" glow voor jouw profielfoto?

Mocht je concealer gebruiken, let dan ook op dat er geen glansdeeltjes in zitten en poeders die je een 'natuurlijke' glow geven, zijn vaak te sterk als er licht in de fotostudio op valt. Een matte foundation werkt dan het best.

Less is more!

Ik raad mijn klanten in ieder geval altijd aan om het 'less is more' principe te hanteren. Mijn licht is zo goed afgestemd op de persoon, dat oneffenheden in de huid sowieso al een stuk minder opvallen en de kleine dingetjes die toch nog in de foto zitten kan de retoucher er makkelijk uithalen. Het wegwerken van lichtvlekken door make-up is een stuk ingewikkelder. 

Een laatste tip voor jouw profielfoto make-up

Mocht je jezelf toch zelfverzekerder door het gebruik van een product op je gezicht, dan zou ik aanraden om ’s ochtends een goede SPF zonnebrand creme, het liefst met een synthetisch filter, aan te brengen die in de huid doordringt en ongeveer een half uur te laten in trekken. Daarna kan je een matte foundation gebruiken zonder SPF, of met maximaal factor 15 voor het beste resultaat.

Een aantal aanbevolen producten:

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Make-up Foundation

MAC Matchmaster foundation

Studio Sculpt SPF15 Foundation

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot jouw profielfoto: het meest complete tips overzicht

Ook meer indruk maken op social media?
Wekelijks tips en inspiratie in jouw mailbox: