Wat is een Branded Business Portret nu eigenlijk?

branded-portret-1

De term ‘Branded Business Portret’ is een term die in Nederland nog niet wordt gebruikt. Dat komt omdat ik hem heb verzonnen. Het is een omschrijving die het beste past bij wat ik doe voor ondernemers. Ik maak portretten die het (personal) brand van entrepreneurs, ondernemers en professionals ondersteunen.

Branded Business Portret

Je hebt een flinke dosis expertise in huis. Je deelt jouw expertise via social media of blogs op jouw website of wil dit gaan doen. Misschien doen je dit zelfs al via storytelling. Een Branded Business Portret kun je zien als storytelling met fotografie.

Branded Business Portret

Maar wat houdt het nu in?

Het resultaat van een Branded Business Portret sessie is een bibliotheek met foto’s die jij kunt gebruiken voor welk blog of social media post die je maar bedenkt. Om dat ook echt te bewerkstelligen, maken voordat we aan de slag gaan met een camera een strategie.

Tijdens de ‘Boost your brand strategie’ gaan we samen aan de slag om te identificeren wat je wil laten zien om jouw Brand perfect op de kaart te zetten. Internationaal doe ik dat vaak via Skype, maar het mag ook persoonlijk. Ik heb een hele lijst ontwikkeld met vragen om scenario’s te bepalen die we willen vastleggen. Zoals bijvoorbeeld: welke uitstraling we willen bereiken, welke locaties zijn van belang, welke accessoires, boeken zijn betekenisvol voor jou, enzovoort. Het strategiedocument gebruiken op de dag van het fotograferen als leidraad of om op terug te vallen als we teveel lol hebben en weer even alles ‘back on track’ moeten krijgen. Na de shoot kun je het document gebruiken in jouw communicatie.

Altijd groen!

Een ander doel van de Branded Business Portret is dat ze evergreen zijn. Voor het geval je die term niet kent, het betekent dat de portretten zoveel mogelijk tijd en locatie onafhankelijk worden gefotografeerd. Praktisch betekent dit dat de foto’s die we maken het hele jaar door gebruikt kunnen worden, zonder dat de foto’s oud en gedateerd lijken. Je wil immers misschien niet elke maand een fotodag hebben, vandaar evergreen om te zorgen dat jij jouw foto bibliotheek een hele tijd houdbaar blijft.

Branded Business Portret

Voor de serieuze (online) ondernemer

Als jij het belang inziet van zaken doen online en je online profileren als dé expert die je bent, dan zijn Branded Business Portretten zeker iets voor jou. Het vertellen van jouw verhaal is dan ook heel belangrijk om verbinding te leggen met jouw doelgroep en vertrouwen op te bouwen als expert. Door context te creëren leert jouw netwerk en jouw volgers jou beter kennen en maak je meer kans op mooie opdrachten. Het kost je slechts 1 dag (en een strategiesessie van 1.5 – 2 uur) om als ondernemer een foto bibliotheek te bouwen voor een heel jaar. In slechts 1 dag.

Lijkt jou dat wel wat?

Je leest er meer over via mijn Branded Business Portret pagina.

Meer informatie?

Ik heb trouwens een complete overzichtspagina gemaakt met al mijn tips met betrekking tot social media fotografie – de complete gids

 

 

 

HOU HET NIET GEHEIM, MAAR DEEL HET ;-)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien

Geschreven door RTV Connect 16 november 2023 06:00 Fotograaf Maurice wil ‘het gezicht van Nederland’ laten zien ARNHEM – Fotograaf Maurice Jager is kortgeleden gestart met zijn project ‘People of The Netherlands’. Daarvoor fotografeert hij honderden Nederlanders met verschillende nationaliteiten. De bedoeling

Read More
Maurice Jager

"It’s not about the number of people you reach, it’s about the amount of people you touch."

- Maurice Jager

FEATURED POSTS

SAMENWERKEN

NIEUWE PROFIELFOTO

CONNECT ON SOCIAL

BLIJF OP DE HOOGTE

We are not going to spam you, and you can unsubscribe whenever you like. We will feel bad, but we’ll live.. ;-)